Songthaew – grisebilen

Når man nu har været i Thailand, så har de fleste nok prøvet at køre med “grisebilen” ind til det lokale marked, eller ind til centrum. Men hvad er grisebilen så? Er det virkelig en bil hvor man propper både mennesker og grise ind på samme tid? Selvfølgelig er det ikke det, grisebil stammer simpelthen fordi at den ligner nøjagtig den minibus eller bil om man vil, som vi almindelige tager, når vi skal transporteres rundt lokalt i Thailand eller andre steder i østen. Dens rigtige navn er Songthaew og fungere således at man blot hopper op på ladet når bilen stopper.

Dette er en Songthaew, også kaldet grisebil.

I en Songthaew er der ikke meget sikkerhed, jeg vil nok mene der ingen sikkerhed er. Her bruger man ikke sikkerhedsseler eller andet sikkerhedsudstyr, og kører man galt, så er der altså store chancer for man ender som invalid eller i en ligpose. Trafikken i Thailand i en af de mest farlige og dødbringende i verden. Her er der slet ikke samme forståelse for trafiklys, ubetinget vigepligt eller blot almindelig forståelse for færdselsregler som vi har i vesten, og dette ses også på antal af dødsulykker som sker i Thailand hver eneste dag.

Skal du begive dig rundt i trafikken i Thailand, så vær opmærksom på at der er venstrekørsel, ligesom i England, dette kan være en medvirkende årsag til mange dødsulykker blandt udlændinge som blir dræbt i trafikken i Thailand. Vær også opmærksom på om du har bestilt en rigtig taxa hvis du skal ud på en længere tur. Rigtige taxaer kører med speciale nummerplader i farver, og har den det, så er det en slags kvalitetsstempel på at chaufføren og sikkerheden er i top, efter Thailandsk standard 😉

Er det en rigtig taxa, så lad være med at få en fast pris inden turen, dette vil kun blive dyrere for dig, lad taxameteret køre, og vær opmærksom på at chaufføren formentlig vil spørge dig om i skal tage motorvejen for at nå frem til din destination. At tage motorvejen koster penge i Thailand, og de penge skal du selvfølgelig betale. Men det er det værd i stedet for taxachaufføren kører en kæmpe omvej udenom motorvejen for at nå frem til endestationen. En omvej som i sidste ende kan tage flere timer, og tro mig, det har du ikke lyst til for at spare 50-70 baht.

Du kan også køre med en tuk tuk, dette er en lille scooter med en slags bagtag på, ej forveksle med en rickshaw som jo er en lille thai der cykler turister rundt, mens de sidder bagpå i læ i form af et lille tag på cyklen.

Dette er en tuk tuk, som du vil se overalt i Thailand