Nye superfly til Turkish Airlines

Der har længe cirkuleret rygter om at Turkish Airlines, har lagt en ordre på 25 stk´s Boeing 787-9 Dreamliners, samt en ordre på 25 stk´s Airbus A350-900

De mange rygter omkring en ordre på nye fly til langdistanceflyvning, har floreret ca siden September 2017. Flere tyrkiske medier, har udtalt at det store nationale flyselskab “Turkish Airlines, var tæt på at smide en mega ordre på 50 nye langdistancefly. Denne ordre skulle nu være officiel.

Turkish Airlines har bestilt deres fly hos både Boeing og Airbus, som dermed har nok har givet dem en god pris. Bestillingsordren bliver på 25 Boeing 787-9 Dreamlinere, samt 25 Airbus A350-900 XWB, på begge ordrer er der en option på 5 yderligere fly hos både Boeing og Airbus. Hvilke fly der er bedst, må være op til den enkelte forbruger at bedømme, men vi forudser at langdistanceflyvning bliver en del nemmere og mere behageligt nu, hvis man har valgt Turkish Airlines.

Flyselskabet Turkish Airlines bliver nummer 71 i rækken til at bestille 787-dreamliner flyet til deres flåde, og hermed når det samlede antal solgte 787ére på over 1300 stk. Det gør dette til det hurtigst solgte langdistancefly nogensinde hos Boeing.

“Det glæder os at kunne få afsluttet denne købs aftale, som vil give os store fordele til Turkish Airlines og hele den tyrkiske luftfartsindustri. Ved denne ordre tilføjer vi 787 Dreamliner, et af verdens mest moderne fly, til vores stadig ekspanderende flåde i 2023, som er republikkens 100 års jubilæum. 787´eren vil kunne øge vores passagertilfredshed og spille en vigtig rolle i vores planer for vores nye hub i New Istanbul Airport,” siger M. Ilker Ayci, der er bestyrelsesformand i Turkish Airlines.

For ikke så lang tid siden bestilte Turkish Airlines også 3 stks Boeing 777 fly som primært skulle bruges til fragt. Dermed bibeholder selskabet deres tætte samarbejde med den Amerikanske flyproducent. Idag tæller Flyselskabets flåde bla. 81 Boeing 737 og 35 stks 777ér langdistancefly.

Udover flyene fra Boeing, råder Turkish Airlines i dag over 66 langdistancefly at typen Airbus A330 og A340 samt 97 fly i Airbus A320-serien.

“Vi er stolte over at kunne udvide vores samarbejde med Turkish Airlines gennem årtier, og vi byder dem velkommen til den voksende skare af flyselskaber, der har gjort 787 Dreamliner til det mest foretrukne langdistancefly i mellemklassen i dag. Vi er overbevist om, at Turkish Airlines vil sætte pris på Dreamlinerens suveræne brændstoføkonomi, rækkevidde og kabineindretning,” udtaler Kevin McAllister, der er koncernchef hos Boeing Commercial Airplanes.

Udover flyene fra Boeing, råder Turkish Airlines i dag over 66 langdistancefly af flytypen Airbus A330 & A340 samt 97 fly i Airbus A320-serien.