Koh Lanta

Koh Lanta er vel nok kendt som en af de afslappende familiesteder i Thailand. Et af de steder hvor man stadig kan opleve uspolerede badestrande med blågrønt vand og knap så befolkede strande.

Koh Lanta, er nok et af de mest besøgte ferie-steder i hele Thailand, og dette mærker man især hos selve rejseselskaberne som udbyder rejser til netop Koh Lanta (Ø på Thai er netop Koh) og det er ikke uden grund, Koh Lanta har lidt af det hele. Koh Lanta er ligesom Ao nang, en del af selve Krabi provinsen, som befinder sig ca sydøst fra Phuket og de efterhånden legendariske PhiPhi-øer som indgik i filmen “the Beach” med Leonardo Dicaprio i hovedrollen.

Koh Lanta er blevet lidt af en besøgt perle for de skandinaviske rejsende, men er nok mest besøgt blandt vores svenske kolleger, man kan endda finde en svensk skole på Koh Lanta, det siger lidt om hvor populær denne thai-perle er.

På Koh Lanta vil du ikke finde høje og store hoteller. De fleste hoteller på øen består af små, eller masser af såkaldte Bungalows. Du vil heller ikke finde øen ligeså proppet med turister, som det er tilfældet med Phuket, selv i højsæsonen og på de mest besøgte strande på øen, vil du snildt kunne finde et sted hvor du kan ligge i fred og ro og nyde solen, samt mange strande, vil du kunne opleve at få helt for dig selv.

Hele 52 øer består Koh Lanta af. Og langt de fleste faciliteter vil du kunne opleve på selve Koh Lanta Yai, som er den Ø de fleste referere til når man snakker om selve Koh Lanta. Du vil dog stadig kunne finde og opleve andre turist steder på de andre Øer også, blot ikke så udbredt som på “hoved” øen Koh Lanta Yai. Hele 22 kilometer lang og 6 kilometer bred er Koh Lanta Yai, og meget af dette er jord til Nationalparken Mu Koh National Park, som udgør en lang række af de andre øer som er i selve området. Ordet Mu koh betyder omsat til dansk “grupper af øer” eller et såkaldt “Ø-hav”.

På den nordlige egn af Koh Lanta Yai vil du kunne finde Ban Saladan, som er Koh Lanta Yai´s største by. Det er her alle færgerne fra Krabi, Phi Phi og Phuket ligger til. (book en færgebillet) Det største Marked på Øen finder du også her i netop Ban Saladan. Mellem 17 og klokken 22 vil du opleve at der er en gågade, som bliver spærret for kørende trafikanter.

En af de meget populære strand Bungalows på Koh Lanta

I tilfælde af du kommer kørende til Koh Lanta Yai, så foregår det fra selve fastlandet Koh Lanta Noi, hvor du så passere en bro til Ban Saladan. Noi og Yai betyder lille og stor.
Koh Lanta Yai, var en af de øer som kom lidt sent ind i teknologiens verden, med det menes der at selve elektricitet fik man først fra fastlandet i 1996, og i 2001 fik man endelig trukket telefonlinjer, idag ville de kunne have nøjedes med mobilmaster.

Prisen på Koh Lanta ligger ikke i den billige ende på turistskalaen, I hvertfald ikke hvis man sammenligner med prisniveauet andre steder i Thailand. Priserne på Koh Lanta ligger sig tæt op ad dem du finder på den største Ø i Thailand, nemlig Phuket. Men når det så er sagt, er det jo stadig meget billigere end at leve i feks. Danmark. Så de priser du finder på øen vil du stadig betegne som “billigt”. Transport er en af de ting som er rigtig billigt på Øen, men det kan stadig findes billigere andre steder i Thailand.

De fleste aktiviteter på Koh Lanta foregår på de mange strande du finder på øen, og navnlig på Koh Lanta Yai. Udover det er øen også kendt som et dykkerparadis i Thailand, med mange koralrev, masser af flotte fisk, klart vand og masser af liv. Koh Lanta henvender sig nok mest til nybegyndere og lettere øvede dykkere, der er “bedre” dykkeruniverser i Thailand for de mere garvede dykkere, bla. Hin Daeng og Hin Muang. Der er masser af muligheder for at tage et dykkercertifikat på Koh Lanta og til fornuftige priser. Du kan læse mere om dykkerpriser og muligheder på dette site Koh Lanta Divers.

Du finder uendelige muligheder for snorkling på og omkring Koh Lanta, du vil opleve at se den ene snorklingtur blive udbudt efter den anden, så her er nok at vælge imellem, kig på flere af dem inden du kaster dig ud i den første og bedste du finder. Selve Naturen er storslået på Koh Lanta og besøger du Mu Koh National Park, vil du opleve noget af det smukkeste natur i Thailand. I nationalparken kan du besøge noget der hedder Tanod Beach,vil du kunne opleve vilde aber, så hold på hat og briller er der et ordsprog der hedder, og dette gælder især her, aberne stjæler med arme og ben hvis de kan slippe afsted med det. Så undgå helst at have mad og drikke fremme, da de vil gå efter dette med det samme. Du bør ikke drille eller genere aberne, da de kan blive ganske aggressive, og bliver de bidt, skal du vaccineres imod rabbies, det er IKKE noget du ønsker at få raget til dig i Thailand og slet ikke hvis der er langt ind til nærmeste læge eller hospital.

Her sidder aberne og skuler, søde ser de ud, men de kan være farlige at drille

Det koster penge at besøge Nationalparken (det gør de fleste nationalparker i Thailand) 200 Baht for en voksen (40kr) og 100 baht for et barn, man er barn fra du fylder 3 år til og med 14 år.

Selve Nationalparken udgør faktisk en kæmpe område, men det er kun den sydlige de med natursti, strande og fyrtårn som koster Thai Baht at besøge. Du vil også kunne betale dig til en tur på en elefantryg hvis du altså støtter op omkring dyremishandling og ikke lader dig inspirere af dyrevelfærd. NOGLE steder i Thailand passer de godt på elefanterne, og der får du netop ikke lov til at ride på dem, så husk det næste gang du besøger Koh Lanta eller andre steder i østen for den sags skyld, dyrene ser så søde og uskyldige ud, men at du netop liiige skal have taget det billet, svømmet med den delfin eller reddet på den elefant, så holder du en enorm forretning igang i Thailand med dyremishandling af værste skuffe, det ser måske ud som om dyrene har det godt på overfladen for at “please” turister til at købe sig til en tur, men tro mig, skinnet bedrager, og dyrene har det ikke godt, delfiner som kan blive op til 50 år i havet, bliver måske kun 4-6 år i fangeskab af at svømme med fedladne dovne turister som lige skal have det perfekte feriebillede til albummet eller til tante Olga derhjemme. Dyrene bliver stresset og bliver praktisk talt SLIDT op af at underholde turister. Så hold jer LANGT VÆK!!

Koh Lanta er et sted hvor du vil opleve masser af varme året rundt, men der kan til tider falde rigtig meget regn, i selve regntiden. (hvilket siger sig selv) Gennemsnitstemperaturen vil du opleve ligger på mellem 30 og 35 grader, hele året. Koldest i November og varmest i Marts måned. Højsæsonen på Koh Lanta er fra Januar til og med Februar, hvor du måske slet ikke vil opleve så meget som en dråbe vand fra himmelen, og hvis du skulle blive ramt af et regnskyl så fortvivl ikke, det vil formentlig falde om aftenen eller natten og falder det om dagen vil det nok styrte ned i en halv times tid hvorefter vejret igen klarer op med skyfri himmel, ja sådan skifter vejret hurtigt over hele Thailand. Du vil aldrig opleve at du fryser fordi det regner, som man gør herhjemme i Danmark, i Thailand er klimaet dejligt hele tiden året rundt.

På Koh Lanta vil du ikke kunne finde en almindelig taxi, men der findes songthaew som er en bil hvor man springer op på ladet bagpå, ja trafiksikkerhed i Thailand er en by i Rusland, eller en by i Thailand om man vil 😉 Husk altid at spørg om prisen inden turen påbegyndes, du kan roligt regne med chaufføren vil starte med at kræve en alt for høj pris, den kan forhandles ligesom med alt andet i Thailand, og husk at spørg om prisen er pr person eller samlet hvis i er flere passagere der skal med. Typisk vil han sige 30-40 baht per person, hvis turen går fra en strand til en nabostrand.

Den billigeste måde at komme omkring i Thailand på er nok med Tog, Bus eller Scooter, og da du lige nu er på Koh Lanta er sidstnævnte den eneste mulighed som er rigtig billig, men pas på når du lejer en scooter hvis du ingen erfaring har med ventrekørsel eller på en scooter i det hele taget. Thailand er lige rykket op på en skræmmende 1-plads som det land i verden der er FARLIGST at begive sig rundt i, og det er nok ikke uden grund at der ligger lægeklinikker overalt på Koh Lanta som tilbyder deres assistance, så vær meget varsom. Der er MANGE trafikdræbte hvert år i Thailand, INKL udlændinge/turister.Booking af hotel på Koh Lanta?
Så vil jeg anbefale du bruger agoda.com eller booking.com de er dem der kommer med de bedste tilbud og største rabatter.