Droner i Thailand

Efter mange spekulationer er det nu tilladt at flyve i Thailand med en drone. Ikke desto mindre er der siden 2017 behov for registrering hos Thailand Luftfartsmyndighed (CAAT), hvis din drone er udstyret med et kamera eller vejer over 2 kg.

Jeg ville absolut sørge for denne registrering, fordi jeg for nylig hører igen, at droner konfiskeres i Thailand. En anmodning viste, at der kræves tre trin til registrering:

Registrering af copter ( formular download ) og controller ( form download ) på CAAT . For at gøre dette skal du vedlægge en kopi af dit identitetskort og beviset på en multikortforsikring.
Bevis at du ikke har begået nogen lovovertrædelser i Thailand. For at gøre det har du brug for en bekræftelse af National Intelligence Agency , Office of the Narcotics Control Board og Immigration Bureau .
Hvis du sender de thailandske myndigheders bekræftelser, modtager du din copters/drones registrering.
Desværre har jeg ikke personlige erfaringer med registreringsprocessen. Ifølge CAAT bør du planlægge mindst to måneder til registreringsprocessen (især punkt 2).Hvis du går gennemgår disse trin, bedes du give os en kommentar med dine oplevelser.

Tidligere var en minimumsalder på 18 år påkrævet og nødvendig for driften af ​​ubemandede flyvesystemer, heriblandt droner. Jeg kan ikke sige, om denne aldersgrænse med den nye anordning stadig eksisterer.

Før 2017 kunne vi stige og flyve uden bureaukratiske byrder i Thailand. Kun i Ayutthaya har vi trukket sikkerheden hos vores medarbejdere. Som vi endelig har lært, skal du søge om tilladelse til droneflyvning i byens historiske park. Tilladelsen er bliver givet og lavet af Historical Park Office, der er åbent dagligt fra kl. 8.30 til 16.30. Ifølge turistinformationen koster tilladelsen 3.000 eller 5.000 baht – medarbejderne vidste ikke præcis hvor meget beløbet var.

Maksimal flyhøjde: I Thailand må droner klatre op til 90 meter (= 300 fod).

Maksimal vandret afstand og FPV: Din drone skal altid være i syne.

Obligatorisk forsikring: Droneforsikring er obligatorisk i Thailand. Forsikringen skal dække skader på mindst en million baht (ca. 27.000 euro).

Maksimal startvægt ( MTOW ): Hvis du vil flyve privat og intet kamera er monteret på din drone, gælder en maksimal startvægt på 2 kg på din multikopter/drone. For en højere vægt har du brug for godkendelse fra Thailand Luftfartsmyndighed (CAAT). Fra en startvægt på 25 kg skal du have en separat godkendelse fra transportministeriet.

Afstand til lufthavne: Du skal forblive 9 kilometer væk fra lufthavne.

Andre sikre afstande: Du kan nærme op til 30 meter mennesker, køretøjer og bygninger. Den foreskrevne afstand er 50 meter for godkendte droner.

Flyforbud: Du må ikke flyve i nærheden af ​​folkemængder. Det er ikke tilladt at flyve over byer og landsbyer.

Flygodkendelse: Du skal altid få tilladelse fra landejeren til at starte og lande. I praksis løser vi normalt dette på en sådan måde, at vi spørger vagterne om tilladelse eller informerer os på informationstællerne.

Operationstid: Drone-flyvninger er kun tilladt i Thailand i dagslys, så i tiden mellem solopgang og solnedgang.

Specifikke regler: I Thailand er en minimumsalder på 18 nødvendig for at kontrollere en multikopter.

Forordninger for kommercielle piloter : Kommercielle piloter har brug for tilladelse til deres flymanøvrer.

Godt at vide: Flyvninger i Chiang Mai skal generelt godkendes af flyvekontrol, fordi lufthavnen er så tæt på byen. Vi har fået den nødvendige tilladelse. Men du skal ringe et par dage før, så kollegerne i tårnet kan koordinere med deres chefer.

Vi har undersøgt de listede drone regler for Thailand efter vores bedste kendskab. Vi kan ikke garantere rigtigheden af ​​oplysningerne. Hvis du vil være på den sikre side, skal du kontakte den thailandske luftfartsmyndighed. Alternativt kan du også bede den thailandske ambassade i dit land for yderligere information om reglerne. Send os en kommentar, når du modtager nyheder og / eller få erfaring med din drone i Thailand!