16 ting du bør opleve på Koh Samui

Den tropiske Ø i Thailand har meget at byde på, så du næsten ikke kan kede dig under dit ophold. Du kan gøre og udforske meget på Koh Samui. Nedenfor kan du finde 16 tips, som vil gøre din ferie på Koh Samui til en unik oplevelse.

Mange af disse kan udforskes alene, men også organiserede ture er populære eller ansætter en privat chauffør på Koh Samui for at lære øen at kende.

1. Dreamlike strande
Lamai Beach ved østkysten af ​​Koh Samui
Koh Samui kystlinje er næsten helt dækket af strande. Du kan finde nogle rolige og rolige, samt nogle pulserende strande. Ifølge hvad du leder efter, vil du helt sikkert finde den rigtige. De mest populære og undertiden overfyldte strande er Chaweng Beach og Lamai Beach i den østlige del af øen. Byerne i disse to tilbyder også de fleste ting at gøre for deres gæster.

Hvis du kan lide en mere rolig atmosfære, kan jeg anbefale for eksempel Bophut eller Maenam Beach. Du kan endda finde nogle ensomme strande på Koh Samui som Bang Por Beach.

2. Buddhistiske templer
Laem Son Pagoda i den sydlige del af Koh Samui
Laem Sor Pagoda
Er du i kultur og templer? Intet problem. Templerne i Koh Samui er virkelig smukke. Men der er mere at se end den berømte Big Buddha, Wat Plai Laem eller Wat Khunaram med den mumificerede munk. Du kan finde nogle oplysninger om de tre templer i vores 7 gratis sightseeing tips til Koh Samui artiklen.

Efter min mening tilhører Laem Sor Pagoda og Wat Rattanakosin, tæt på pagoden på en lille bakke, de smukkeste templer på øen. Du kan nå dem bedst med en motorcykel, fordi de er placeret dybt i syd.

Den store Buddha på Wat Rattanakosin, Koh Samui
Den Store Buddha ved Wat Rattanakosin
Men vi er ikke færdige endnu. Med Wat Kiri Wongkaram tæt på Elephant Gate i Taling Ngam, Wat Samret eller Khao Hua Jook Pagoden med udsigt til lufthavnen i Samui, kan du finde en række yderligere templer.

3. Walking Streets og natmarkeder på Koh Samui
Fredag ​​Walking Street inde i Fisherman’s Village, Bophut, Koh Samui
Bophut Walking Street
Hvis du kan lide thailandske markeder, så er du helt rigtig på Koh Samui. Du vil finde flere spredt omkring øens byer. Udover den forskellige og lækre thailandske mad, som du kan prøve på dem, finder du tøj, cocktails og souvenirs – alt hvad du kan forestille dig.

Hver fredag ​​aften er der en stor walking Street mellem fiskerens landsby og The Wharf Samui i Bophut. På søndag er der for eksempel en anden stor gågade fra 5.00 P.M. til 10,00 P.M. i Lamai.

Chaweng Night Market, Koh Samui

Derudover er der hver aften Chaweng Night Market lige ved siden af ​​Chaweng Lake og hver anden dag Chaweng Walking Street nær Petch Buncha Samui Stadium. Så hvis du kan lide, kan du besøge hver dag en anden nat marked eller Walking Street, hvor du kan spise lækker, men billig mad eller bare gøre noget shopping.

4. Fantastiske synspunkter
Udsigt fra Wat Rattanakosin på Koh Samui
På grund af de mange bakker tilbyder Koh Samui en række udsigtspunkter på øen og Thailands Golf. Hvor er det udsigten fra Wat Rattanakosin eller Khao Hua Jook pagoden. Jeg elsker bare visninger, og jeg forsøger altid at besøge alle synspunkter, når jeg besøger et sted.

Udsigt fra Lamai Synspunkt, Valentine Stone, Koh Samui
Udsigt fra Lamai Synspunkt
Jeg kan også anbefale nogle flere synspunkter som Samui synspunkt mellem Chaweng og Lamai på ringvejen eller Lamai synspunkt. Du kan finde udsigtspunktet fra det andet billede, hvis du følger skiltene inde i Lamai på vej til Valentine Stone. Efter en kort vej op kan du finde en lille café og en smuk udsigt.

5. Tarnim Magic Garden
Den Tarnim Magic Garden, også kendt som Secret Garden, på Koh Samui
Statuer i Tarnim Magic Garden
Tarnim Magic Garden, også kendt som Secret Buddha Garden, ligger på en bakke (Khun Nim Peak) inde på øen. Du finder gaden til bakken overfor Wat Khunaram. Når du ankommer, vil der være en stor have, der er indrettet med mange statuer. Mange Buddha statuer, men der er også nogle andre som slanger, fugle eller legendariske skabninger.

Selv om nogle websites hævder det modsatte, kan du helt sikkert gå der med en motorcykel. Gaderne er virkelig i god stand. Mange websteder angiver, at du kun kan gå der med en tur og en jeep. Entréafgiften er 80 baht pr. Person, som bruges til at opretholde haven. Efter min mening er det absolut et besøg værd.

6. Motorcykel tur på Koh Samui
Gade mellem Chaweng og Lamai på en motorcykel tur på Koh Samui

En tur med en motorcykel er perfekt, hvis du vil udforske Koh Samui alene. Du kan leje en motorcykel på de fleste hoteller eller i en af ​​de mange butikker rundt om øen. Lejen gebyr er omkring 150 – 300 baht om dagen.

Der er en ringvej rundt om øen, hvor du kan køre til Chaweng, Lamai, Nathon, Maenam eller bophut. Det er meget nemt at navigere rundt i Koh Samui. Hvis du har brug for et kort, kan du få en til de fleste hoteller, eller du kan stoppe hos et rejsebureau og vælge en.

7. Vandfald
The Namuang Waterfall 2 på Koh Samui
Namuang vandfald 2
Du kan også finde nogle vandfald på Koh Samui. Derudover vil du finde nogle friske naturlige pools ved Namuang-vandfaldet og Namuang-vandfaldet 2, hvor du kan svømme. På grund af ferskvandet er de virkelig seje. Men spring ikke inde fra kanten, du ved aldrig, om der er nogle sten i vandet. Du vil ikke skade dig selv under din rejse.

Udover de berømte vandfald kan du finde et par mere på Koh Samui. Nær byen Nathon er for eksempel Hin Lad-vandfaldet, der også er tilgængeligt med en guidet tur eller i nærheden af ​​Lipa Noi Wanorn Waterfall. I højsæsonen bærer de dog ikke for meget vand.

8. Muay Thai på Petch Buncha Samui Stadium
Ligesom mange steder i Thailand kan du selvfølgelig også se nogle Muay Thai-kampe på Koh Samui. Næsten hver aften er der en turnering på Petch Buncha Samui Stadium i Chaweng. Der kan du se nogle kampe og normalt tager arrangementet ca. 2-3 timer.

9. En tur til Ang Thong Marine National Park
Ang Thong Marine National Park ud for kysten af ​​Koh Samui

Ang Thong Marine National Park med sine mange øer og snorkelområder ligger uden for kysten af ​​Koh Samui i Thailands Golf. De fleste af speedbådture starter ved Big Buddha Pier i Bangrak, men der er også nogle billigere ture med træbåde. Omkostningerne til en speedboat tur er omkring 2000 baht (50 €), men absolut værd.

Du vil komme til fantastiske snorkelsteder, til Koh Mae Koh med sin blå lagune, se aberstenen (billedet ovenfor) og meget mere. I vores artikel om Ang Thong Marine National Park kan du lære, hvordan det er at tage en tur som denne.

Hvis du gerne vil planlægge dit ophold i Koh Samui på forhånd, kan du også bestille disse ture online.

10. Fest på Koh Samui: natteliv, klubber, barer
Reggae Pub i Chaweng, Koh Samui
Reggae Pub ved Chaweng Lake
Nattelivet er primært fokuseret på Chaweng-området. Du kan finde en masse barer på Chaweng Beach Road, men der er to hovedområder at feste.

Den første er Soi Reggae ved Chaweng Lake. Her finder du mange ølbarer og den berømte Reggae Pub. Hver aften er der et band med levende musik, selvfølgelig Reggae-stil. Nogle gange er der også nogle kendte thailandske bands som Job 2 Do. Vibe er virkelig god, og hvis du kan lide levende musik, så bør du ikke gå glip af Reggae Pub.

The Green Mango Club i Chaweng, Koh Samui
Party på Green Mango
Det andet hovedområde er placeret i Soi Green Mango, hvor du kan finde den samme navngivne klub. Selv om det kun bliver overfyldt efter midnat, kan du få din fest måde tidligere. Du skal lede til Ark Bar ved Chaweng Beach med sine brand shows og DJ hver aften. Når den grønne mango bliver tom omkring 3,00 A.M., kan du gå et par meter videre til Soundclub. Der fortsætter festen indtil solopgang.

Bortset fra de to “festområder” er der en forholdsvis lille en i Lamai, hvor du kan finde nogle ølbarer og Fusion klubben.

11. Massage på Koh Samui
Selvfølgelig kan du finde utallige massagestole omkring Koh Samui for at slappe af. Hvis du kan lide din massage lidt mere stærk, så skal du prøve en thailandsk massage. Eller bare en ryg-, nakke- eller skuldermassage. Priserne starter ved 200 baht i en time, men varierer fra butik til butik. Virkelig gode og uddannede masseuses du kan for det meste finde i de større Spas for eksempel i Chaweng.

12. Chaweng Go Kart
Go Kart på Chaweng Lake på Koh Samui

Hvis du kan lide hurtighed, så anbefaler jeg dig at tage et kig på Easykart ved Chaweng Lake. Du kan starte et løb med dine venner og have det sjovt. Løbsporet åbnes dagligt fra kl. 10.00 A.M. til 1,00 A.M. For yderligere information om racerbanen og et galleri, se venligst Easykarts hjemmeside.

13. Bedstemor og bedstefar Rock (Hin Yai & Hin Ta)
Bedstemor og bedstefar Rock (Hin Yai & Hin Ta) på Koh Samui

En af de mest berømte seværdigheder i Koh Samui du absolut ikke bør gå glip af. Bedstemor og bedstefar Rock, i thailandsk kendt som Hin Yai og Hin Ta, er den mest populære fotoscene. De er beliggende syd for Lamai Beach og repræsenterer de kønsmæssige karakteristika for mænd og kvinder. Du kan finde flere oplysninger om bedstemorens og bedstefarens historie i vores artikel om 7 gratis sightseeingtips til Koh Samui.

14. Jeep tur over Koh Samui
4×4 jeep tur på Koh Samui

Hvis du ikke vil eller kan ikke udforske Koh Samui alene med en motorcykel, så ville en off-road jeep tur være den rigtige form for dig. Du bliver hentet på dit hotel med en jeep og opdager mange seværdigheder på øen, som dem jeg nævnte ovenfor.

På en tur som denne vil du besøge bedstemor og bedstefarrock, Namuang Safari Park med Namuang Waterfall 2, Wat Khunaram med den mumificerede munk, Tarnim Magic Garden og endelig en storslået udsigt fra bakkerne i Koh Samui og Koh Phangan. En frokost er normalt inkluderet. Hele turen koster omkring 1600 baht (40 €) og er et godt alternativ til en motorcykel tur alene.

Du kan bestille turen næsten i hvert hotel og i mange af de små rejsebureauer omkring Koh Samui. Du kan også få sommetider billige billetter til turen online på forhånd.

15. En tur til Koh Madsum eller Koh Tan
Udsigt fra Koh Samui på Koh Madsum og Koh Tan
Udsigt fra Koh Samui på Koh Madsum og Koh Tan
Syd for Koh Samui er der to små øer beliggende i Thailandsbugten, som ikke bliver besøgt for meget. Du kan se Koh Madsum og Koh Tan allerede fra Samui, og de er et fantastisk rejsemål for en dagstur. Virkelig roligt og naturligt. I landsbyen Thong Krut i den sydlige del af Samui kan du leje en taxa båd til omkring 400 baht (altid forsøge at forhandle) og komme til øen. Du kan også gå til et rejsebureau på Koh Samui og bestille en tur der eller online på forhånd. De ville være dyrere og koste omkring 2000 baht op.

Forresten er der på Koh Madsum et dejligt hotel på denne paradislignende ø kaldet U Koh Madsum Samui Resort, hvor du kan overnatte i et par rolige og afslappende dage.

16. Filmnat på stranden
Hvis du har lyst til en filmnat på stranden, kan du opleve denne unikke begivenhed hver lørdag aften foran Hansar Samui Resort & Spa. En fantastisk natur med udsigt over Koh Phangan og en skærm direkte ved stranden. Fra 200 baht pr. Person.