10 års fængsel i Thailand? Læs med her

Rigtig mange mennesker ved ikke, at der kan vanke op til 10 års fængsel, hvis du blir nuppet med en e-cigaret i kufferten, når du lander i Thailand. De sidste mange år er e-cigaretten blevet et nærmest folkeeje, for folk der gerne vil stoppe med at ryge.

Er du een af dem der også er hoppe med på bølgen, og suger løs på det underlige cigarformet stålhylster med e-væske i, så skal du måske lige stoppe op og overveje en ekstra gang hvor afhængig du er af denne tingest. For kan du ikke ligge den fra dig, så skal du nok ikke bestille flybilletter til smilets land – Thailand. Her vil du risikere op til 10 år i et thailandsk fængsel, hvis du bliver stoppet i tolden i een af thailands lufthavne.Vandpiber, e-væske, e-cigaretter mm. Må under ingen omstændigheder medbringes ind i dette land. Og har du taget chancen, eller er intetanende omkring dette regelbrud, så vil du som minimum modtage en større bøde af ukendt beløb. Dette skriver udenrigsministeriet klart og tydeligt på deres website i skrivende stund anno 2017.

Hvad der er mere underligt er, at du rent faktisk godt må være i besiddelse af både e-cigaret og e-væske så snart du er ude af lufthavnen og inde i selve Thailand. Strafferammen gælder ved indførelse, så keep that in mind.

Det er selvfølgelig strengt forbudt at sælge eller agere sendebud med disse e-cigaretter i selve Thailand, og gør du det alligevel, så er strafferammen på op til 5 års fængsel i dette tilfælde. Trust me, ingen har lyst til at tilbringe deres tid i et Thailandsk fængsel.

Sundhedsstyrelsen påpeger at det er batteriet i e-cigaretten der sørger for at der bliver fremstillet damp, som du så kan inhalere ned i lungerne. Indeholder e-væsken nikotin, vil dette blive optaget i blodbanen med det samme.